logo blog

RESEPI KERABU PUCUK ULAM RAJA

RESEPI KERABU PUCUK ULAM RAJA

RESEPI KERABU PUCUK ULAM RAJA


CREDIT: RESEPI ORANG KAMPUNG

Bahan-bahan:

1 cekak daun ulam raja (dihiris)
1 biji bawang besar (dimayang)
1 biji limau nipis (diambil jus)
garam, gula dan perasa secukupnya
1 cawan kelapa parut putih

Bahan tumbuk:

sejemput ikan bilis (saya goreng tanpa
minyak sekejap)
1 biji cili merah
8 biji cili padi
1 inci belacan

Cara:

1. Daun ulam raja dihiris halus.
2. Tumbuk bahan tumbuk sehingga lumat,
masukkan kelapa parut dan tumbuk
lagi sehingga separa lumat.
3. Campurkan kesemua bahan yang
dihiris di dalam satu bekas. Campurkan
bahan-bahan tumbuk tadi.
4. Perahkan jus limau dan perasakan
garamnya. Apabila sudah cukup mesra
gaulannya, bolehlah dihidangkan.

Share this:

Next
This Is The Current Newest Page
Previous
Previous Post »

No comments